Догађаји

У сусрет Новој години...

Наша вредна ученица Милица Вучинић ( 8/1), председник Ученичког парламента, у сарадњи са осталим члановима и руководиоцем ове веома важне ученичке организације, наставницом грађанског васпитања Надом Дамљановић Шуњеварић, је желела да улепша Новогодишње празнике и подели са свима празнично узбуђење и порекло славља Нове године. Део презентације чине и Новогодишње честитке и поруке ученика 5. и 6. разреда настале на часовима грађанског васпитања. Запловимо заједно у чаробан свет и сазнајмо одакле нам стижу неизоставни пратиоци Нове године, Деда Мраз, Снешко Белиић, честитке... и још много тога.

ОШ Марко Орешковић
Обележили смо Недељу штедње

Погледајте активности по разредима: Одељење I/2
Одељење II/2
Одељење III/1,2,3
Одељење IV/1

ЕКОЛОШКА РАДИОНИЦА У ОРГАНИЗАЦИЈИ „СРБИЈАШУМЕ”

Ученици I/1 учествовали су у екорадионици, где су научили основна знања о значају и очувању шума, врстама дрвећа, животињама које се могу срести у шуми... Након предавања, креативност првака дошла је до изражаја када су цртали на попречном пресеку стабла.
И увек најлепше за крај, посадили смо три тује у школском дворишту које смо добили на поклон од Јавног предузећа за газдовање шумама „Србијашуме”. Били смо весели и уживали у овом предивном дану у коме смо допринели да наша школа постане богатија за три нова стабла.

Погледајте
ОШ Марко Орешковић
Ревијални концерт победника младих композитора
23.10.2020.

Наша Ема Симоновић VII/1 наступила је у петак 23.10. на ревијалном концерту победника младих композитора у сали ДКЦ са својом композицијом,, Бићеш увек ту". Победничка композиција налази се на пригодном цд-у уз пратећи анимирани спот.
Честитамо Еми на изванредном наступу и желимо јој блиставу будућност у свету музике. Браво Ема!

ОШ Марко Орешковић
Обележили смо Дечју недељу
05.-11.10.2020.

Како су ученици наше школе обележили Дечју недељу, погледајте!

Погледајте
ОШ Марко Орешковић
Обележавање Светског дана здраве хране
16.10.2020.

Поводом Светског дана здраве хране представници УП Ана Сворцан, Милица Вучинић и Ивор Кварантан су одржали презентацију на тему здравог начина исхране.

Погледајте
ОШ Марко Орешковић
Изложба „Заразне болести и превенција“ у „Нашој баштици“ у холу школе
9.10.2020.

У петак, 9.10.2020. су ученици 6. разреда, чланови секције „Наша планета“, дали свој допринос „Дечјој недељи“ , али и едукацији о заразним болестима и њиховој превенцији.

Погледајте
Јесења соната у Орешковићу

Тим за екологију и заштиту животне средине у сарадњи са учитељима и ученицима млађих разреда је и ове школске године дочекао Госпођу Јесен. У свом свету креативних радионица ученици су израдили еколошке симболе јесени и од ње пожелели да им и ова школска година буде здрава, успешна и радошћу обасјана. Уживајте у нашим делима!

ОШ Марко Орешковић
Илустрација српских народних пословица и изрека

Ана Ока V3 освојила је прво место на онлајн Ликовном конкурсу Пријатеља деце, Нови Београд, "Илустрација српских народних пословица и изрека"

ОШ Марко Орешковић

Кошеви у школском дворишту

Након иницијативе Cавета родитеља, који су имали племениту замисао и покренули акцију, родитељи наших ученика су се организовали и прикупили новац за куповину и постављање кошаркашких табли и обручева у школском дворишту. „Градско зеленило” је изашло у сусрет и поставило, за сада, једну таблу и обруч о свом трошку. Школско двориште сада лепше изгледа,а наша деца ће имати могућност да уживају у спортским активностима које воле.

Погледајте фотографије
ОШ Марко Орешковић

Награде и похвале најбољим ученицима

24.06.2020.

У четвртак, 24.06.2020. одржана је свечана додела диплома и похвала највреднијим ученицима осмог разреда, који су својом посвећеношћу, трудом и радом заслужено понели титулу најбољих.

Прочитајте
ОШ Марко Орешковић

Успомене са екскурзије

23.06.2020.

Ученици осмог разреда су провели незаборавне тренутке обилазећи источну Србију. На самом поласку дечији ведар дух, снага и лепота генерације која ступа у нове победе и борбе, обећавали су да ће предстојећа три дана остати незаборавна.

Прочитајте